Dette er lurt å vite om dekorasjonsteknikker

Når man skal dekorere produkt eller et plagg benytter man ulike typer dekorteknikker som silketrykk, tampotrykk, transfertrykk, DTG, broderi og lasertrykk.  I teksten under vil du finne en kort gjennomgang av de vanligste dekorteknikkene.

Silketrykk

Silketrykk er en trykkteknikk som bygger på bruken av sjablonger. Farge presses gjennom en tynn silke-, eller polyestervev som fungere som en sjablong, og man bruker én sjablong per farge

Ved et trykk av en logo med to farger så behøver man to sjablonger. Antall farger er derfor det som i størst grad påvirker prisen per trykk. Silketrykk er den vanligste trykkformen og gjerne den som forbindes med høyest kvalitet, samtidig som det er den mest kostnadseffektive måten å dekorere mellomstore og store opplag. Med nye og moderne teknikker kan man trykke opptil tolv farger.

Lurer du på hvordan man lager flotte t-skjorter med trykk? Se her.

Tampotrykk

Denne typen trykk brukes generelt til profilprodukter, kopper og glass. Men også penner og ting så komplisert som golfballer der utsiden er alt annet enn jevn er vanlige produkter hvor tampotrykk benyttes. En silikonpute «henter» opp trykket fra en klisjé og som siden føres på produktet som skal dekoreres.

Transfertrykk

Transfertrykk er når en folie varmebehandles og festes på produktet. Dekorasjonen kan enten være skåret ut av farget folie, eller man kan trykke budskapet sitt rett på en hvit folie som senere konturskjæres og festes på plagget. Transfertrykk er den rimeligste måten å dekorere tekstil i de minste opplagene.

En stor fordel med transfertrykk er at merkene kan lagres og festes på plaggene på 30 sekunder når man får behov for det.

Digitaltrykk

Vår digitale produksjon øker raskt i takt med utviklingen av nye teknikker. De seneste årene har DTG-trykk (direct to garment) blitt et veldig godt alternativ dersom plagget er av bomull og skal dekoreres med mange farger. Med denne teknikken brukes en maskin som printer rett på plagget, og resultatet blir nærmest fotorealistisk. DTG egner seg best til små opplag.

Broderier og merker

Broderier utføres på tekstiler så vel som på profilklær, kapser og vesker/bager. Vi tilbyr både broderi rett på tekstilen, men også broderte eller vevde emblemer som festes på ønsket profilartikkel.

Lasergravering

Med lasertrykk kan man gjøre ulike typer av logograveringer i metall med ett eksklusivt og veldig stilrent resultat. YAG-Laser benytter en optisk linse og utvikler varme. CO2-Gravering bruker en gass og passer til blant annet nøkkelringer i metall, boksåpnere, reklame-penner, termoser og produkter av tre. YAG-Laser gir et veldig vakkert resultat på metall og en flott finish som kan oppleves som luksuriøs og eksklusivt. YAG er utmerket for reklameartikler i metall og aluminium. Selv metallplater og enkelte varianter av anodiserte materialer går bra.